1

5 Idei pentru a-ți Ruina Viața ca un Profesionist

Ruineaza-ti viata ca un profesionist

Photo Credit: Coperta cărții “How to Ruin Your Life By 30” de Steve Farrar.

Îți este cunoscut genul acela de persoane care atunci când totul merge ca pe roate cred că e ceva în neregulă? Parcă aud cum își spun cu o voce dramatică “Nu se poate, e prea bine, trebuie să fie ceva la mijloc.”

Cel mai bun lucru pe care poți să-l faci atunci când ești fericit și vrei să nu mai fii e să citești cele ce urmează.

Mai jos găsești o serie de 5 idei pentru a-ți ruina viața, idei pe care oamenii le folosesc atunci când au o stare foarte bună, plină de resurse și țin neapărat să devină prost dispuși și depresivi. Pe lânga asta găsești în completare câteva convingeri românești care circulă prin popor pe care cu siguranță le-ai auzit și tu.

Atenție, funcționează!

Regula Nr.1 Înconjoară-te De Oameni Cu O Dispoziție Proastă

…sau cum spun românii: “Înconjoară-te de oameni de teapa ta. Nu te întinde mai mult decât îți e plapuma“.

Dacă vrei să fii depresiv cel mai inadecvat lucru ar fi să stai în preajma oamenilor care au o stare de spirit foarte energică, plină de entuziasm, care zâmbesc mereu. Nu te lăsa amăgit de farmecul lor, știm cu toții că entuziasmul este molipsitor, s-ar putea să te atragă și e periculos. Ocolește astfel de oameni.

Caută oameni care se află într-o stare cel puțin la fel de proastă ca a ta, dar străduiește-te să găsești oameni cu experiență în domeniu. Cei care reușesc să-și mențină o astfel de stare lipsită de resurse mai mulți ani la rând sunt considerați profesioniști, ei sunt cei care pot să-ți ofere sfaturi veritabile.

Meseria se fură, nu se învață!

Regula Nr. 2 Adoptă convingerea : “Oamenii Din Jur Îmi Vor Răul Intenționat

…sau cum spun românii: “Nimeni nu-ți vrea binele”.

Nu te lăsa ademenit de bunătatea oamenilor. Fiecare își urmărește interesul și pe tine vor să te calce în picioare. Toate persoanele pe care le întâlnești trebuie privite cu scepticism, știi … mereu ascund câte ceva, mereu au florile într-o mână și-n cealaltă brișca ascunsă la spate. Au o lipsă cronică de autenticitate. Fii cu ochii în patru!

În cartea mea “4×4 Principii Și Povestiri NLP Pentru Viața De Zi Cu Zi” pe care o ofer Gratuitam explicat mai pe larg cum “Fiecare Comportament Ascunde O Inteție Pozitivă” și alte câteva principii care îți pot aduce puțină fericire și un zâmbet sincer pe buze.

Îți recomand să nu o citești!

Regula Nr. 3 Fă Lucruri Care Nu-ți Fac Plăcere

…sau cum spun românii: “În viață trebuie să faci lucruri care nu-ți plac”.

Ai un job care-ți provoacă dezgust? Acela este locul perfect pentru tine. Oricum e bine să fii cu urechile ciulite pentru alte joburi mai neplăcute. Fii orientat să faci lucrurile care chiar nu-ți plac, pune-le în capul listei și apucă-te de ele prima dată. Nu lăsa pe mâine ce poți face azi.

Dacă găsești ceva ce-ți provoacă plăcere, nu te speria! Spune-ți în gând pe un ton seducător “Mai bine fac asta mâine”.

Amână pe cât posibil, poate mâine nu mai e nevoie. Nu-ți urma niciodată obiectivele și visele, oricum e drumul lung și obositor.

Ruineaza-ți viata

Regula Nr. 4 Adoptă Atitudinea Victimei

…sau cum spun românii: “În România nimic nu merge “.

Mare atenție, e unul din punctele esențiale. Orice zi fără văicăreală e o zi pierdută. Oamenii apreciază oamenii care se plâng în orice circumstanțe. Victimele au întotdeauna o situație mai specială ca a celorlalți și atunci trebuie tratate ca atare. Oamenii care nu se plâng și-și rezolvă singuri situațiile dificile cu siguranță ascund ceva.

Cât despre responsabilitate?

Stai puțin. NU! Responsabilitatea nu e pentru tine.

Viața ta stă în mâinile celorlalți. Stările tale sunt o consecință clară a modului în care ceilalți se comportă și n-au absolut nicio legătură cu tine, ele de fapt pică din cer. Acolo există un bătrânel supărat care aruncă cu probleme și stări proaste peste oameni. De aceea pentru felul în care tu te simți sunt responsabili mereu cei din jur.

Regula Nr. 5 Privește Situațiile Vieții În Cele Mai Sumbre Ipostaze

…sau cum spun românii: “Întotdeauna pune răul în față”.

Negativismul își are loc aici perfect. Nu fi doar negativist pur și simplu, privește cu încredere și convingere că lucruri îngrozitoare se vor întâmpla și nu te opri până nu simți acea senzație de constrângere în stomac. Pune mereu răul în față și trăiește mereu cu frica de parcă s-ar fi îtâmplat deja. Esența oamenilor nu e să fie fericiți, ci să sufere.

P.S. Sunt câteva idei testate pe care am observat că oamenii le folosesc cu succes pentru a-și ruina viața la modul profesionist. Cred că fiecare avem câte un mod de a ne autosabota, un mod de a gândi care e impotriva noastră în anumite situații. Ajută-mă să completez lista și scrie-mi într-un comentariu

Care Crezi Că Sunt Cele Mai Frecvente Modalități Prin Care Oamenii Se Autosabotează?  

 

Ți-a plăcut articolul?
Înscrie-te acum și vei primi viitoarele articole pe adresa ta de email. Nu vei primi din partea mea niciun fel de spam.

About Horațiu Uifălean

Horațiu Uifălean este life coach, formator și autorul E-book-ului “4×4 Principii și Povestiri NLP pentru viața de zi cu zi”. Horațiu este fondatorul blogului www.synchronicity.ro și este pasionat de magia schimbării rapide, antreprenoriat, coaching și de aplicarea tehnicilor specifice programării neurolingvistice de peste 10 ani.

Horațiu Uifălean

Horațiu Uifălean este life coach, formator și autorul E-book-ului “4×4 Principii și Povestiri NLP pentru viața de zi cu zi”. Horațiu este fondatorul blogului www.synchronicity.ro și este pasionat de magia schimbării rapide, antreprenoriat, coaching și de aplicarea tehnicilor specifice programării neurolingvistice de peste 10 ani.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.