2

5 cărți de NLP pe care nu trebuie să le ratezi!

 

Cărți NLP

De multe ori oamenii care participă la seminariile mele vin la mine și mă întreabă: “Hori, care sunt cele mai bune cărți de Programare neurolingvistică?”

De fiecare dată dau aceleași răspunsuri: “Bune pentru ce?”, “Ce vrei să obții mai exact?”

Iar la întrebarea asta primesc răspunsuri destul de generale: “Vreau să aflu mai multe informații depre NLP.”, “Vreau să mă cunosc mai bine.”, “Vreau să învăț să aplic tehnicile NLP acasă și la muncă.” etc.

Prin urmare am decis să scriu articolul acesta în care îmi propun să fac o listă cu acele cărți care se găsesc relativ ușor în librăriile noastre (lista completă o găsești aici) și care m-au ajutat pe mine să înțeleg și să pun în aplicare cu ușurință ideile și atitudinea NLP. Indiferent dacă ai sau nu cunoștințe despre programarea neurolingvistică îți recomand următoarele cărți pentru că ele se adresează atât începătorilor cât și celor care sunt familiarizați cu tehnicile specifice NLP.

Mai jos găsești o listă cu 5 de cărți foarte bune despre NLP și câteva indicații despre fiecare. Am ales 5 cărți din care poți învăța partea teoretică dar în același timp să poți pune în practică toate exercițiile fără să fi nevoit să urmezi vreo pregătire.

 

 1. Manual de utilizare a creierului vol IL.Michel Hall, Bob. G.Bodenhamer

Manual de Utilizare a CraieruluiO carte foarte bună pentru cei care sunt interesați de dezvoltare personală și pentru cei care vor să-i înțeleagă și să comunice mai bine cu cei din jur, deoarece combină cu măiestrie partea teoretică și partea practică. E o carte completă pentru cei care vor să înțeleagă atitudinea și tehnicile de bază.

Dacă ești genul de persoană căreia îî place să studieze și să fie autodidact atunci această carte ți se potrivește foarte bine, deoarece găsești mare parte din programa de formare ca practician în programare neuroligvistică.

Iată ce poți învăța:

 • Cum poți folosi limbajul pentru a crea relații bune cu cei din jur sau cu alte cuvinte cum să “vorbești pe limba lor”.
 • Cum să stabilești relații puternice cu cei din jur indiferent de context.
 • Cum îți poți accesa și folosi resursele interioare precum curajul, flexibilitatea, umorul și încrederea atunci când ai nevoie de ele.
 • Cum să pui întrebări care te ajută să depăsești blocajele și să te îndrepți în direcția în care vrei.
 • 21 de principii explicate pe care dacă le aplici vei obține rezultate fantastice încă de a a doua zi.

Poți comanda cartea Manual de utilizare a creierului vol I de aici.

“Acest manual a adunat ceea ce nicio altă carte de NLP nu a făcut până acum. El ne furnizează o înțelegere sistematică, pas cu pas, a tot ce înseamnă NLP-ul – astfel, el este un instrument ideal atât pentru un curs introductiv, cât și pentru cei care vor să înțeleagă cum funcționează magia NLP-lui.”

                                                                                                Annette Arbel, Master Practitioner în NLP, Gastonia

 1. Introducere în Programarea NeurolingvisticăAlessio Roberti & Owen Fitzpatrick

introducere-in-programarea-neuro-lingvistica-2000x2000E o carte foarte ușor de parcurs, apărută recent în România, care dezvăluie povestea de început a Programării Neurolingvistice și câteva intrumente extrem de ușor de învățat și aplicat pentru oricine. Autorii acestei fabuloase cărți, doi elevi ai lui Richard Bandler –cofondator al Programării Neurolingvistice, ne introduc încă de la început în atmosfera fascinantă pe care Richard o crează în timpul seminariilor. Astfel, prin intermediul lui Joe, protagosnistul principal al cărții, participăm împreună cu el la unul din seminariile lui Richard.

Dacă încă n-ai ajuns la unul din seminariile lui, îți recomand să parcurgi această carte pentru că astfel vei putea face cunoștință cu stilul magic al lui Richard de a explica idei complexe într-un mod extrem de simplu.

Mai jos găsești câteva idei notate de Joe la unul din semnariile lui Richard.

“Niciodată să nu încetezi să înveți. Dacă ai senzația că știi tot ce trebuie să știi, este evident că ai omis ceva!”

“Ceea ce spun sau cred oamenii că fac este adesea foarte departe de ceea ce fac de fapt.”

“Atunci când te afli într-o situație dificilă, problema nu provine, în general, din situația în sine, ci din modul în cate te gândești la ea.”

Din această carte poți învăța:

 • Cum poți deveni un maestru al comunicării.
 • Ce trebuie să faci pentru a te simți bine.
 • Cum să-ți creezi un viitor luminos și să depășești perioadele negre din trecut.
 • Cum să-ți folosești mintea pentru a experimenta stări intense de bucurie și motivare.

Poți cumpără cartea Introducere în Programarea Neurolingvistică de aici.

“Sistemul NLP a fost construit pentru a le oferi oamenilor mai mult constrol asupra propriilor minți. Trebuie să vă dați seama că puteți crea orice stare doriți, oricând doriți. Puteți să învățați că fiecare parte a istoriei personale poate fi abordată în moduri diferite… Deoarece, de fapt, nu istoria voastră personală vă face ceea ce sunteți, ci reacția la aceasta.”

Richard Bandler

 

 1. Putere Nemărginită Anthony Robbins

putere-nemarginita_1_fullsizeTony Robbins este unul din pionierii programării neurolingvistice și unul dintre cei mai cunoscuți speakeri motivaționali din întreaga lume la acest moment. Asta datorită faptului că a înțeles rapid că poate cu adevărat să treacă la cârma vieții lui inspirând în același timp milioane de oameni de pe glob.

Dacă esti interesat de dezvoltare ta ca om și simți că potențialul tău nu este explorat la maxim atunci cartea de față ți se potrivește perfect. Spun asta pentru că Putere nemărginită (comandă cartea) este “o carte revoluționară de fitness al minții” prin care te poți reconstrui pe tine și lumea din jurul tău.

Iată ce poți îvăța:

 • Cum să afli ceea ce-ți dorești cu adevărat.
 • Secretul de a te conecta instantaneu de orice persoană întâlnită.
 • Cum să modelezi comportamentele de succes ale altora.
 • Cum să accesezi starile care te propulsează spre succes.
 • Cum să te descurci când întâmpini rezistență și cum să rezolvi problemele.

“Luați această carte ca pe un ghid pentru o modelare conștientă cu o mai mare precizie, ca pe o șansă pentru voi de a conștientiza ceea ce ați făcut dintotdeauna în viață.”

Anthony Robbins

 

 1. Fă-ți viața exact cum vrei tu!Richard Bandler

fa-ti-viata-exact-cum-vrei_1_fullsizeDacă vrei să înveți esențialul dintr-un domeniu atunci ascultă-i pe cei mai buni. E una din convingerile mele după care m-am ghidat mult timp. De aceea, Richard Bandler e cel care m-a influențat cel mai mult în toată perioada mea de pregătire în acest domeniu. Este un maestru al ingeniozității și un magician al cuvintelor pe care le croșetează cu o ușurință de invidiat. Fă-ți viața exact cum vrei tu (comandă cartea) este o carte plină de exerciții practice pe care le poți realiza de unul singur. Vei descoperi povești pline de umor despre felul în care unele tehnici au văzut lumina zilei și felul în care le poți aplica rapid oriunde ai fi.

Cartea te față își propune să te învețe cum să faci schimbări subconștiente folosindu-ți creierul și învățând să gândești diferit. Vei afla cum să îți mărești încrederea în tine și să-ți construiești un viitor mai bun și vei descoperi că poți să-ți schimbi rapid emoțiile, comportamentele și acțiunile pentru a ajuge acolo unde îți dorești.

Ce ai mai putea învăța:

 • Cum să devii hotărât.
 • Cum să faci ca lucrurile să fie distractive.
 • Cum să depășești frica și fobiile.
 • Cum poți să-ți schimbi sentimentele negative.

“Fă-ți viața exact cum vrei tu reprezintă cea mai bună carte a lui Richard Bandler în care, cu amprentă spirituală, își împărtășește cunoașterea remarcabilă și oferă peste 35 de tehnici de NLP care vor produce o schimbare rapidă și durabilă în toate domeniile din viața ta – de la eliberarea de relații toxice și distructive, la îmbunătățirea sănătății tale emoționale și bucuria datorată unor relații sociale și profesionale de succes.”

 

 1. NLP și Succesul – Steve Andreas, Charles Faulkner

nlp-si-succesul_1_fullsizeDoi autori fără de care cu siguranță comunitatea NLP ar fi fost mult mai săracă. NLP și Succesul este o adevărată aventură, pentru atunci când vei fi ajuns la final cu siguranță vei fi făcut un pas important spre libertatea personală, spre descoperirea misiunii și a ființei tale în profunzime. Nu doar că vei descoperi mai multe despre valorile tale cele mai intime, dar vei afla care sunt sursele tale de motivație și convingerile care te opresc sau care te propulsează spre obiectivele tale.

La sfârșitul cărții vei avea ocazia să începi un program NLP de 21 de zile pentru realizări nelimitate prin care vei fi ghidat pas cu pas.

De ce îți recomand cartea NLP și Succesul?

 • Pentru că poți dobândi autoapreciere și respect de sine.
 • Vei afla cum să îți stabilești obiective corect și să treci rapid la acțiune.
 • Vei descoperi cum poți să-ți dezvolți abilitatea de a răspunde relaxat la critici.
 • Vei învăța cum poți să-ți schimbi deciziile care te-au limitat până acum.

Poți comanda cartea NLP și Succesul de aici.

 

6. BONUS 1 ! 4×4 Principii și Povestiri NLP Pentru Viața de Zi cu Zi

Nu în ultimul rând vreau să-ți recomand și ebook-ul 4×4 Principii și Povestiri NLP Pentru Viața de Zi cu Zi în care vei găsi câteva idei simple pe care dacă le aplici vor face diferența în viața ta.

Vei putea să-i înțelegi mai bine pe ceilalți, să descoperi de ce faci ceea ce faci și cum poți deveni mai flexibil atât în comportament cât și în gândire. Îl poți descărca gratuit de aici.

7. BONUS 2 ! Descarcă lista cu cele mai importante cărți despre NLP traduse în limba română.

Acum la final vreau să te rog un singur lucru.

Lasă-mi mai jos un comentariu în care să-mi scrii care sunt cărțile care te-au influențat pe tine cel mai mult și o idee care ți-a plăcut. 

 

Horatiu-Uifalean-Logo-mic

 

Ți-a plăcut articolul?
Înscrie-te acum și vei primi viitoarele articole pe adresa ta de email. Nu vei primi din partea mea niciun fel de spam.

About Horațiu Uifălean

Horațiu Uifălean este life coach, formator și autorul E-book-ului “4×4 Principii și Povestiri NLP pentru viața de zi cu zi”. Horațiu este fondatorul blogului www.synchronicity.ro și este pasionat de magia schimbării rapide, antreprenoriat, coaching și de aplicarea tehnicilor specifice programării neurolingvistice de peste 10 ani.

Horațiu Uifălean

Horațiu Uifălean este life coach, formator și autorul E-book-ului “4×4 Principii și Povestiri NLP pentru viața de zi cu zi”. Horațiu este fondatorul blogului www.synchronicity.ro și este pasionat de magia schimbării rapide, antreprenoriat, coaching și de aplicarea tehnicilor specifice programării neurolingvistice de peste 10 ani.

2 Comments

 1. cel mai mult m-a influentat ,,povestioara,, cu sala de cinema unde tu vizionezi povestea ta, dar cand o vizionezi si pe a celor apropiati tie, e cu totul altceva. intr adevar ,de aici apar conflictele, fiecare percepe in felul lui. recunosc , in mare parte am realizat acest lucru la persoanele straine, mi-a trebuit insa f mult sa l inteleg in familie, aici a fost o durere. admir modul in care descrieti si indrumati. Multumesc

Leave a Reply

Your email address will not be published.