0

De ce nu mai e chimie la prăvălie?

 

Chimia in relații

Pentru că atunci când e chimie, nu e matematică și nici nu se programează.

La început e magie, e jocul pur al unui copil jucat de oameni mari cu măștile pe față. E fascinant și atrăgător, pentru că măștile celuilalt nu ne sar în ochi și nici ale noastre nu sar de pe nas. Obrajii ard și inima bate plină de pasiune. Ți-amintești?

Acum vrei să descoperi, vrei să te contopești pe de-a-ntregul și unele măști încep să pălească. Ai tras lozul câștigător. Ai intrat pe tărâmul fiorilor de dincolo de cuvinte. Nu mai ai prea mult nevoie de cuvinte, pentru că momentele acelea nu cer cuvinte, ele se nasc simplu, trăiesc prin pasiune și cresc în liniște.

Încet, rădăcinile încep să se infigă adânc. Acum vrei să rămână totul așa. Exact așa și nu altfel. Și EL și EA. Subtil încep, în tandem, să servescă pe tavă îndoiala că mâine se trezesc cu inima celuilalt bătând într-un alt tărâm. Mâine s-ar putea să fie altfel și fiorii reci ai fricii devin molipsitori. Vor siguranță. Mai degrabă un certificat de garanție. Imprevizibilul nu le este prieten bun și încep să sculpteze în celălalt propria lor frică. Ea vrea ca el să fie tandru și atent și el o vrea pasională și drăgăstoasă … sau invers. Sunt goluri care trebuie umplute. Celălalt nu mai e EL sau EA pur și simplu, acum e o proprietate, o construcție care trebuie să fie într-un anume fel. Ți-ai făcut propria ta icoană și apoi te încălzești în compania ei.

Persoana de lângă tine nu e ceva care-ți aparține, pe care să-l posezi și nici cineva pe care să-l transformi într-o jucărie de dragul jocului. Așa poți smulge cea mai frumoasă floare cu tot cu rădăcină, doar de dragul dragostei pe care i-o porți.

Esența e libertatea, nu constrângerile.

Știi…dacă există suflete pereche, cu siguranță ele nu sunt legate cu lanțuri.

Și știi de ce chimia dispare?

Pentru că acea chimie apare între oameni și dispare când oamenii nu mai sunt acolo, pentru că-n locul lor au crescut stane de piatră.

Pentru că acea chimie trăiește prin mișcare și s-a născut atunci când de nicăieri două inimi au început să bată același ritm și să cânte aceași muzică. Schimbarea e cea care aduce fărâma de frumusețe care-i face pe iubiți să fie vii, pentru că ceea ce nu se schimbă nu poate fi decât mort. Pentru că ceea ce nu crește și nu se maturizează va fi înghițit de adâncul pămâtului. Și atunci n-ai cum să te împotrivești cursului, n-ai cum să începi să strângi la piept acea persoană cu mâinile încleștate, pentru că exact în acel moment ai săvârșit crima, ai omorât chimia cu mâinile însângerate.

Ei trăiesc unul prin altul. EL și EA sunt acolo doar pentru a-l oglindi pe celălalt, pentru a-l ajuta să se descopere și să se dezbrace de hainele zdrențuite pe care alții i le-au pus în spinare. Doar prin altcineva tu te poți descoperi pe tine.

 

“Love is never a relationship; love is relating. It is always a river, flowing, unending. Love knows no full stop; the honeymoon begins but never ends. It is not like a novel that starts at a certain point and ends at a certain point. It is an ongoing phenomenon. Lovers end, love continues– it is a continuum.” Osho

Ți-a plăcut articolul?
Înscrie-te acum și vei primi viitoarele articole pe adresa ta de email. Nu vei primi din partea mea niciun fel de spam.

About Horațiu Uifălean

Horațiu Uifălean este life coach, formator și autorul E-book-ului “4×4 Principii și Povestiri NLP pentru viața de zi cu zi”. Horațiu este fondatorul blogului www.synchronicity.ro și este pasionat de magia schimbării rapide, antreprenoriat, coaching și de aplicarea tehnicilor specifice programării neurolingvistice de peste 10 ani.

Horațiu Uifălean

Horațiu Uifălean este life coach, formator și autorul E-book-ului “4×4 Principii și Povestiri NLP pentru viața de zi cu zi”. Horațiu este fondatorul blogului www.synchronicity.ro și este pasionat de magia schimbării rapide, antreprenoriat, coaching și de aplicarea tehnicilor specifice programării neurolingvistice de peste 10 ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published.