About

BINE AI VENIT PE SYNCHRONICITY.RO!

Felicitări! 🙂

Mă bucur că ai ajuns aici pentru că nu citești aceste rânduri la întâmplare. Sau cine poate ști? În următoarele rânduri vei face cunoștință cu mine, mai exact cu câteva străfulgerări spontane ale imaginației mele care pavează oarecum poteca șerpuită a ceea ce gândesc.

Undeva, dincolo de aceste carcase din oase și cu piele învelite există ceva, cumva, într-un fel în care oamenii funcționează magic, sau cel puțin pare a fi magic. După tot acest timp, știința n-a reușit încă să ne ofere răspunsuri la toate întrebările și nu cred că asta se va întâmpla prea curând.

Probabil, călatoria într-un soi de buimăceală și fum, este exact motivul de care avem nevoie pentru a ne putea ridica deasupra întregului spectacol. Stă în firea minții să gasească răspunsuri și argumente, acestea constituind fundamentul solid care ne ajută să funcționăm în lume, cu toate că de cele mai multe ori ceea ce credem a fi adevărat nu are aceași valoare într-o lume absolut obiectivă.

Suntem cu toții închiși în propria noastă lume ca într-un cocon magic și binecuvântat. Ne atribuim rolul celui mai fascinant erou de pe scena vieții noastre și pe toate celelalte personaje le așezăm cu grijă sub umbrela personajelor secundare, uitând că acestea sunt fațetele aceleiași coli albe care se completeză reciproc, nefiind posibilă existența unuia în lipsa celuilalt.

Însă avem ceva fascinant undeva în adâncuri, (-le minții presupun) care ne dă impresia că suntem mai speciali, mai buni, mai aproape de adevăr.

Totuși, dacă am reuși să fim orice altceva decât niște adulți egoiști, am putea învăța să echilibrăm experiențele personale cu o înțelegere a faptului că “poate e doar părerea mea”. Convingerile noastre despre ceea ce considerăm a fi adevărat ne modelează experiențele de zi cu zi și ceea ce credem are mai mult legătură cu propria persoană și nu în mod obligatoriu cu ceea ce e adevărat.
Omul găsește nenumărate dovezi care să vină în sprijinul realității în care crede.

Synchronicity.ro se află la limita imperceptibilă dintre știință și spiritualitate, adică e undeva între ceea ceea ce putem demonstra și cealaltă față a monedei, a necunoscutului și a misticului în care unii dintre noi îndrăznim să punem un dram de încredere.

Nu sunt înregimentat cu adevărat în niciuna din cele două, însă am profunda convingere că oricare ar fi subiectul lor tind spre același orizont.

De aceea, Synchronicity.ro reprezintă o încercare sinceră de a oferi gânduri și experiențe privitoare la domeniile pe care le iubesc.

Începând cu ceea ce produce schimbarea în oameni, emoții, comportamente, diluarea egoului, spiritualitate, viață și până la a înțelege cum funcționăm în această lume unii cu alții ( o abordare subiectivă din perspectiva unui om care trăiește pe acestă planetă de vreo douăzeci și ceva de ani.) Asta nu e tot, vei găsi postări despre fericire, motivație, inspirație, dragoste, relații și multe altele.

Nu trebuie să crezi ceea ce vei citi și nu trebuie să fii de acord, e doar părerea mea pe care o împărtășesc cu tine. Alege ce-ți place și bucură-te, implică-te și împărtășește cu ceilalți dacă vrei și nu uita să-mi dai ocazia să cunosc lucrurile așa cum le vezi tu. S-ar putea să fie synchronicitatea de care avem nevoie amandoi.

Și nu uita… totul ar putea fi doar o iluzie.

Pace.
Horațiu Uifălean